youth leaders 2 1Po drugi put, okupilo se deset budućih lidera i njihovih deset mentora. Vikend su iskoristili učeći lidere novim vještinama koje će im pomoći u njihovom daljem angažmanu u nevladinim organizacijama. Već na ovom susretu, mentori su mogli opuštenije razgovarati sa svojim liderima i zajedno raditi. Kroz interaktivne radionice, ovaj put su lidere podučili bitnim aspektima komunikacije i timskog rada, naučili kako komunicirati bez nasilja te koliko je timski rad bitan za svakog pojedinca. Također, podijeljeni u grupe, dobili su zadatke koje moraju obaviti do narednog susreta da bi u praksi pokazali kako funkcioniraju u svome timu. Napredak i društveni angažman Youth for Peace-ovih mladih lidera laganim korakom počinje, a već na narednom susretu bit će bogatiji za nova znanja i iskustva iskorištavajući dosad naučeno.

 

 

 

 

youth leaders 2 3youth leaders 2 4

United Religions Initiative
United Religions Initiative
je globalna međureligijska mreža koja promoviše mir i pravdu zbližavajući ljude različitih vjera i kultura u cilju saradnje za dobrobit svojih zajednica i svijeta.
Religions for Peace
Religions for Peace
je najveća međureligijska organizacija u svijetu koja nadilazi dijalog i stvara konkretne plodove rada. Youth for Peace je punopravni član mreže mladih RfP.
GNRC
GNRC
je mreža organizacija i individualaca opredjeljenih da zagovaraju prava djece i da načine svijet boljim mjestom za život svakog djeteta.
Joomla templates by Joomlashine