youth leaders 2 1Po drugi put, okupilo se deset budućih lidera i njihovih deset mentora. Vikend su iskoristili učeći lidere novim vještinama koje će im pomoći u njihovom daljem angažmanu u nevladinim organizacijama. Već na ovom susretu, mentori su mogli opuštenije razgovarati sa svojim liderima i zajedno raditi. Kroz interaktivne radionice, ovaj put su lidere podučili bitnim aspektima komunikacije i timskog rada, naučili kako komunicirati bez nasilja te koliko je timski rad bitan za svakog pojedinca. Također, podijeljeni u grupe, dobili su zadatke koje moraju obaviti do narednog susreta da bi u praksi pokazali kako funkcioniraju u svome timu. Napredak i društveni angažman Youth for Peace-ovih mladih lidera laganim korakom počinje, a već na narednom susretu bit će bogatiji za nova znanja i iskustva iskorištavajući dosad naučeno.

 

 

 

Opširnije:Lideri po drugi put zajedno

youth leaders 1 1U periodu 07. - 09. 04. 2017. u hotelu Saraj u Sarajevu, održan je prvi susret u sklopu projekta „Youth Leaders“. Program okuplja srednjoškolce s područja grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Novi projekt Youth for Peace organizacije, u sklopu globalnog programa URI (United Religions Initiative) mreže, baziran je na trodnevnim susretima 10 mladih lidera i 10 njihovih mentora, tijekom godinu dana. Prvi susret je bio odlična prilika da se mladi upoznaju sa svim detaljima novog projekta, tijekom kojeg će steći sve neophodne vještine za prve korake k aktivizmu u svojoj zajednici i društvu.

Odabrani lideri će, tijekom trajanja projekta, zahvaljujući posebno osmišljenim interaktivnim radionicama, naučiti što je sve potrebno jednom mladom čovjeku kako bi postao lider – koje karakteristike krase njegov identitet, koje vještine i znanja treba da posjeduje i slično. Pored toga, mladi će imati priliku osmisliti i realizirati jednu volontersku akciju, kojom će, uz podršku svojih mentora iz Youth for Peace-a, ostvariti i svoja prva volonterska iskustva, zajedno s većim brojem vršnjaka iz svoje okoline.

Opširnije:Youth Leaders
United Religions Initiative
United Religions Initiative
je globalna međureligijska mreža koja promoviše mir i pravdu zbližavajući ljude različitih vjera i kultura u cilju saradnje za dobrobit svojih zajednica i svijeta.
Religions for Peace
Religions for Peace
je najveća međureligijska organizacija u svijetu koja nadilazi dijalog i stvara konkretne plodove rada. Youth for Peace je punopravni član mreže mladih RfP.
GNRC
GNRC
je mreža organizacija i individualaca opredjeljenih da zagovaraju prava djece i da načine svijet boljim mjestom za život svakog djeteta.
Joomla templates by Joomlashine