35,10,0,50,1
25,600,60,1,0,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,0,2,46,15,5,2,1,0,20,0,1
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetna škola mira, Banja Luka
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko
Ljetni kamp "Ispod našeg neba", Visoko

Pale 2017 1Pale 2017 2

U periodu od 8. do 13. januara 2017. godine, u hotelu „Damis“ na Palama održao se zimski kamp „Čuvam sebe, čuvam druge“. Kamp je okupio 27 učesnika iz JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Odžaka i Prijedora. Okvirna tema kampa bila je sigurnost, a u okviru ove teme djeca su imala priliku da slušaju o trgovini ljudima, sigurnosti u saobraćaju, sigurnosti na Internetu, o načinima samoodbrane te načinima reagovanja u situacijama kada smo ugroženi. Pored ovih tema učesnici su tokom jednog dana uživali u školi na drugačiji način, iako su na raspustu, treneri su se trudili da im dočaraju školske sate na zabavan način. Kako bi cijeli kamp bio ispunjen i zanimljiv, prisutni treneri Youth for Peace-a su se pobrinuli i za večernji program, pa su tako organizovane večernje igre, kino, te zabava za posljednju noć kampa.

Pale 2017 3Pale 2017 4

skola mira 2016 1

U periodu od 21. do 30. augusta 2016. godine održana je 10. jubilarna Ljetna škola mira u Banjaluci u organizaciji Youth for Peace-a, u saradnji sa Caritas Banja Luka, Caritas Italiana, te Caritas Vittorio Veneto. Škola je okupila 25 učesnika iz Italije i Bosne i Hercegovine, kao i 10 trenera Youth for Peace-a.

Tokom prvih dana Ljetne škole mira učesnici su imali priliku prisustvovati radionicama o asertivnoj komunikaciji, aktivnom slušanju te međureligijskom dijalogu, kao i upoznati se sa vjerskim tradicijama prisutnim u Bosni i Hercegovini. Tako su slušali o islamu, islamskim praznicima te su kušali bajramsku baklavu, dok su na radionici o judaizmu saznali kako to izgleda jedan obred vjenčanja u praksi. Na radionici o pravoslavlju, pored obilja novih informacija za učesnike, prikazana je pravoslavna slava kao i obred vjenčanja. Gosti iz Italije pripremili su radionicu o katoličanstvu. Pored radionica, učesnici su također upoznali Banja Luku kroz interaktivnu igru, u kojoj su posjetili najbitnije spomenike ovog grada te napravili pregršt fotografija.

Opširnije:Jubilarna škola mira u Banjaluci

Visoko2016 1U periodu od 05. do 10. 08. 2016. Youth for Peace u suradnji s Caritas Italianom organizirali su ljetni kamp 2016. Na ljetnom kampu okupilo se 30 djece i mladih skupa sa 10 trenera, u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Učesnici kampa bili su djeca i mladi iz dječjeg doma Bjelave i „Male škole“ iz Vareša, te djeca i mladi iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ove godine pridružili su nam se i volonteri iz partnerskog Caritasa Pescia. Tema kampa bila je „Ispod našeg neba“ gdje su mladi mogli slušati i učiti o ljepotama Bosne i Hercegovine. Važnost smo dali kulturno povijesnom naslijeđu naše zemlje, turističkim destinacijama, raznolikosti i bogatstvu.

Opširnije:Ispod našeg neba

Trebevic 16 3U periodu od 8. do 13. januara 2016. u Napretkovom domu na Trebeviću održan je edukativno-zabavni kamp o temi „Svijet prema meni i ja prema svijetu“ za djecu i mlade. Kamp u sklopu projekta „Sretan život“ je realizovan u organizaciji Youth For Peace-a uz podršku Caritas Italiana-e.

Opširnije:Zimski kamp uspješno okončan

Trebevic16 2U petak. 8. januara 2015. u Napretkovom domu na Trebeviću je počeo edukativno-zabavni zimski kamp za mlade i djecu u organizaciji Youth for Peace, a uz podršku Caritas Italiana-e. Tokom kampa će djeca i mladi imati priliku zajedno učiti i družiti se kroz kreativne i edukativne radionice.

Do sada su svi učesnici imali priliku razgovarati i upoznati se s Dječijim pravima i zabavnim Svijetom životinja. Kroz vježbe i zabavu djeca i mladi su imali priliku naučiti o kontinentima, državama, različitim kulturama i tradicijama kojima je planeta Zemlja bogata, družiti se s Indijancima, pjevati i pripremati zajedničku predstavu.

Trebevic16 1Kamp traje do 13. januara, a ono što nas očeuje u naredna danima je izuzetno važna tema o Vršnjačkom nasilju. Pratite nas i saznajte koju poruku će mladi i djeca poslati kada je u pitanju vršnjačko nasilje i na koji način se boriti protiv nasilja.

 

 

 

United Religions Initiative
United Religions Initiative
je globalna međureligijska mreža koja promoviše mir i pravdu zbližavajući ljude različitih vjera i kultura u cilju saradnje za dobrobit svojih zajednica i svijeta.
Religions for Peace
Religions for Peace
je najveća međureligijska organizacija u svijetu koja nadilazi dijalog i stvara konkretne plodove rada. Youth for Peace je punopravni član mreže mladih RfP.
GNRC
GNRC
je mreža organizacija i individualaca opredjeljenih da zagovaraju prava djece i da načine svijet boljim mjestom za život svakog djeteta.
Joomla templates by Joomlashine